Glas

Een niet onbelangrijk onderdeel van een inlijsting is de soort glas die ervoor geplaatst wordt. Niets is zo vervelend dat als u uw werk mooi heeft laten inlijsten dat door de reflextie veel van uw kijkplezier verloren gaat. Wij gebruiken in de meeste inlijstingen dan ook een ontspiegeld glas. Anders dan vroeger hoeft dit ontspiegelde glas niet meer dof en gematteerd te zijn. Hieronder volgt een korte beschrijving van de soorten glas die wij voeren in ons assortiment.


Clarity Museumglas

Clarity glas is een waarlijk anti-reflectie inlijstingsglas...geen " micro-ets" of " gereduceerde reflectie". Anti-reflectief glas kan alleen worden geproduceerd door dunne filmlaagjes op het oppervlak van het glas te deponeren door onderdompeling of zoals Clarity het doet, d.m.v. sputterbedekking. Beide zijden zijn voorzien van een caoting. Dit technisch geavanceerde proces verschaft een veel nauwkeurigere laag die het schiften van kleuren regelt terwijl het voor de hoogste helderheids - en contrastniveaus en de laagste reflectiviteitsniveaus; 99% van het licht bereikt het kunstwerk terwijl minder dan 1% vanaf het oppervlak van het glas wordt weerkaatst. Dit tesamen met een UV wering zorgt voor een optimale bescherming van het in te lijsten werk. Wij hebben een 70% UV wering en 92% UV werend glas speciaal voor kostbare kunstwerken.

Optiwhite
Optiwhite is een helder glas dat in tegenstelling tot normaal helder glas geen ijzer bevat waardoor het nog helderder is.
 

Helder Optiwhite Glas
Ook hiervan hebben wij het beste glas dat er op dit moment van te verkrijgen is. Optiwhite of ook wel Waterwhite genoemd is een extra helder glas door zijn laag ijzergehalte. Heeft altijd een heldere spiegeling. Vooral als het gaat om de "echtheid" van de kleuren, van de passe-partouts en van het kunstwerk is dit de uitgesproken keus. Wit is dan ook altijd echt wit.